Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gesztenyés puffancs édesítőszerrel – gluténmentes recept

gluténmentes gesztenyés keksz recept édesítőszerrelGluténmentes keksz receptünk csökkentett szénhidrát tartalmú, cukor helyett édesítőszerrel készítettük el. Vendégváróként vagy tízóraira egyaránt kitűnő választás
 
Hozzávalók 10-12 db-hoz:
  • 250 g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 150 g gesztenye liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 g édesítőszer
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 100 ml rizs főzőkrém
  • 30 g margarin
Marcinak izlik a gm keksz

Marcinak ízlett 🙂

Elkészítés:
  • A hozzávalókat alaposan kikeverjük
  • Az elkészült masszát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  • A sütőt melegítsük elő 180 °C -ra
  • A masszából fagyi-kiszedő kanállal sütőpapíros tepsire kiadagoljuk
  • Kb. 20-22 perc alatt megsütjük

Elkészítési idő: 1 óra

  • előkészítés: 10 perc
  • pihentetés: 30 perc
  • sütés: 20 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom 10 db illetve 12 db GM keksz készítésekor 1 darabban (adagban)

Tápanyagtartalom 1 darabban
10 db készítésekor
1 darabban
12 db készítésekor
Energia  492,9 kJ / 118,2 kcal 417,4 kJ / 100,1 kcal
Fehérje  1,9 g 1,7 g
Zsír  3,5 g 3,0 g
  amelyből telített zsírsavak 0,6 g 0,5 g
Szénhidrát 19,0g 15,9 g
  amelyből cukrok  0,2 g 0,2 g
Élelmi rost  2,2 gg 1,8 g

A gluténmentes keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Nézze meg kapcsolódó receptvideónkat!

Kategória: ,