Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gyors diós-almás gluténmentes süti édesítőszerrel

diós-almás gluténmentes sütiEzt a gyorsan elkészíthető gluténmentes süti receptet Mona új Élet az ételallergiával című gluténmentes receptes-könyvéből kaptuk

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd kétfelé szedjük.
  • Az egyik feléhez hozzá adjuk a diólisztet.
  • Egy szilikon formába öntjük előbb a sima részt, majd bele a diósat és villával összekeverjük.
  • Majd 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom
1 szeletben
10 szelet
készítésekor
12 szelet
készítésekor
Energia 318,1 kJ / 76,3 kcal 206,0 kJ / 49,4 kcal
Fehérje 3,2 g 2,7 g
Zsír 1,9 g 1,6 g
  amelyből telített zsírsavak 0,7 g 0,6 g
Szénhidrát 11,1 g 9,3 g
  amelyből cukrok 2,7 g 2,3 g
rost 1,8 g 1,5 g

A gluténmentes süti tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,