Habos kakaós gluténmentes piskótarolád – édesítőszerrel
Gyorsan elkészíthető, dekoratív desszert, de ünnepi alkalmakra akár egyszerű tortaként is elkészíthető
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 50 g Mester Család gluténmentes süteményliszt
- 30 g édesítőszer (* 1:4)
- 6 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 150 ml Meggle Creme Patisserie Decor – növényi tejszín-alternatíva (de készíthetjük habtejszínnel is)
- fél csomag dr. Oetker zselatinfix
- 30 g ribizli és pár szem a díszítéshez
- Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot
- Sütőpapírral kibélelt tepsin vékonyan eloszlatjuk a piskótatésztát és kb 15 perc alatt megsütjük 180 °C fokon.
- Amíg sül a piskóta elkészíthetjük a töltelékhez a krémet: keverjünk a habtejszínhez zselatinfixet és verjük kemény habbá.
- Majd ha megsült a piskótalap, akkor feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével, megvárjuk míg kihűl, óvatosan kitekerjük piskóta lappá, majd megkenjük a felvert habbal, megszórjuk ribizlivel, feltekerjük, kívül is habbal kenjük és a ribizlivel díszítjük.
* 1 adag édesítőszer négyszer édesebb mint, a cukor.
TIPPEK:
- az évszak gyümölcseinek függvényében készülhet eperrel, málnával sőt még cseresznyével is.
- Piskótatekercs készítése fázisfotókkal ITT található
Tápanyagtartalom: | egy szeletben |
Energia | 323,6 kJ / 77,8 kcal |
Fehérje | 1,9 g |
Zsír | 5,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,8 g |
Szénhidrát | 5,0 g |
amelyből cukrok | 1,8 g |
Rost | 0,4 g |
A gluténmentes piskótarolád recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Receptvideó
- Recept címke: édesítőszer gluténmentes piskóta habtejszín kakaópor lisztkeverék Meggle Mester Család gluténmentes süteményliszt növényi habtejszín alternatíva piskótatekercs receptvideo tojás