Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Habos kakaós gluténmentes piskótarolád – édesítőszerrel

gluténmentes rolád ribizlivelGyorsan elkészíthető, dekoratív desszert, de ünnepi alkalmakra akár egyszerű tortaként is elkészíthető

Hozzávalók 12 szelet piskótához:
Elkészítés:
Készítsük el a piskóta tésztát!
  • Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk
  • A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
  • A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot
  • Sütőpapírral kibélelt tepsin vékonyan eloszlatjuk a piskótatésztát és kb 15 perc alatt megsütjük 180 °C fokon.
  • Amíg sül a piskóta elkészíthetjük a töltelékhez a krémet: keverjünk a habtejszínhez zselatinfixet és verjük kemény habbá.
  • Majd ha megsült a piskótalap, akkor feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével, megvárjuk míg kihűl, óvatosan kitekerjük piskóta lappá, majd megkenjük a felvert habbal, megszórjuk ribizlivel, feltekerjük, kívül is habbal kenjük és a ribizlivel díszítjük.

* 1 adag édesítőszer négyszer édesebb mint, a cukor.

TIPPEK:

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: könnyű
 Tápanyagtartalom: egy szeletben
Energia 323,6 kJ / 77,8 kcal
Fehérje 1,9 g
Zsír 5,3 g
  amelyből telített zsírsavak 3,8 g
Szénhidrát 5,0 g
  amelyből cukrok 1,8 g
Rost 0,4 g

A gluténmentes piskótarolád recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

piskótarolád gluténmentesen

Receptvideó

Kategória: , ,