Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Medvehagyma pesto – gluténmentes recept

Készítsünk házi pestot néhány perc alatt! Ízesítsük vele salátaöntetünket, sült húsunkat, vagy akár mártogatósokhoz is felhasználhatjuk!

Megvehagyma pesto gluténmentes receptHozzávalók egy kisebb üveghez (összesen 180 g):

  • 100 g medvehagyma
  • 30 g tökmag
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál só (2 g)

Elkészítés:

  • A medvehagymát mossuk meg, szárától tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és tegyük egy késes robotgépbe. Adjuk hozzá a tökmagot, a sót és az olajat, turmixoljuk, aprítsuk finomra 1-2 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy az aprítónk ne égjen le, inkább pumpálva aprítsuk. Ha elkészült, tegyük jól záródó üvegbe. Fogyaszthatjuk friss sültekhez, köretekhez, vagy akár szimplán kenyérre kenve.
  • Hűtőben tárolva több hétig is eláll.

Jó étvágyat!

TIPP: próbálja kis sajtropogós receptünkkel is!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkoztatva:

Energia 172,6 kcal /719,7 kJ
Fehérje 13,2 g
Zsír 10,5 g
Szénhidrát 5,1 g
Élelmi rost 2,7 g

A medvehagyma pesto receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,