Medvehagyma pesto – gluténmentes recept
Készítsünk házi pestot néhány perc alatt! Ízesítsük vele salátaöntetünket, sült húsunkat, vagy akár mártogatósokhoz is felhasználhatjuk!
Hozzávalók egy kisebb üveghez (összesen 180 g):
- 100 g medvehagyma
- 30 g tökmag
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál só (2 g)
Elkészítés:
- A medvehagymát mossuk meg, szárától tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és tegyük egy késes robotgépbe. Adjuk hozzá a tökmagot, a sót és az olajat, turmixoljuk, aprítsuk finomra 1-2 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy az aprítónk ne égjen le, inkább pumpálva aprítsuk. Ha elkészült, tegyük jól záródó üvegbe. Fogyaszthatjuk friss sültekhez, köretekhez, vagy akár szimplán kenyérre kenve.
- Hűtőben tárolva több hétig is eláll.
Jó étvágyat!
TIPP: próbálja kis sajtropogós receptünkkel is!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra vonatkoztatva:
Energia | 172,6 kcal /719,7 kJ |
Fehérje | 13,2 g |
Zsír | 10,5 g |
Szénhidrát | 5,1 g |
Élelmi rost | 2,7 g |
A medvehagyma pesto receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt mártogató medvehagyma olívaolaj tökmag