GM túrós tészta egy kicsit másképp
Gyorsan és kényelmesen készíthetőek el a tésztaételek. A túrós tészta egy igazi klasszikus, de mégis, ha a sima főtt tészta már unalmas, dobjuk fel kicsit a GM túrós tészta receptjét.
- 250 g Dialsí penne gluténmentes száraztészta
- 200 g * félzsíros túró
- 500 ml * tejföl
- só
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 100 g reszelt * sajt
* Laktózintolerancia esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is.
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- A gluténmentes száraztésztát forró vízben kifőzzük
- A túrót és 400 ml tejfölt alaposan összekeverünk, megsózzuk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával és egy jénaiba (hőálló tálba) tesszük.
- A tojásokat alaposan megmossuk és a maradék tejföllel összekeverjük majd hozzákeverjük még reszelt sajtot is és egyenletesen a tészta tetejére öntjük
- 180 °C fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
A dietetikus tippje: a zsírtartalmat csökkenthetjük, ha 12%-os tejföllel készítjük el a tésztát.
Tápanyagtartalom | a teljes adagban | 1 adagban 4 főre tálalva |
Energia | 10 750,3 kJ / 2 577,9 kcal | 2 687,5 kJ / 644,5 kcal |
Fehérje | 85,6 g | 21,4 g |
Zsír | 140,7 g | 35,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 76,7 g | 19,2 g |
Szénhidrát | 224,0 g | 56,0 g |
amelyből cukrok | 24,0 g | 6,0 g |
Rost | 6,3 g | 1,6 g |
A GM túrós tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gluténmentes száraztészta gluténmentes tészta só tejföl tészta tojás túró