Padlizsánkrém – gluténmentes szendvicskrém
Padlizsán (vagy más néven tojásgyümölcs) kitűnő alapot szolgál krémek és mártogatók készítésére. Rosttartalma kedvező hatással van az emésztésre.
- 10 dkg sült padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál szárított petrezselyem
- 1 kávéskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
- A padlizsánt süssünk meg sütőben, 180 °C-on kb. 30-40 perc alatt. Félidőben fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljön át. Akkor van kész, ha megráncosodik és megpuhul.
- A padlizsán két végét vágjuk le és a héját húzzuk le.
- Ezután már csak az összes hozzávalót jó alaposan össze kell turmixolni, és tálalható is.
TIPP: fogyaszthatjuk szendvicskrémként, de sós süteményekhez mártogatónak is kitűnő.
Elkészítési idő: 40-50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | a teljes adagban | 1 adagban (kb. 63 g) |
Energia | 74,7 kcal / 311,5 kJ | 24,6 kcal / 102,6 kJ |
Fehérje | 1,6 g | 0,5 g |
Zsír | 0,8 g | 0,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,0 g | 1,0 g |
Szénhidrát | 14,8 g | 4,9 g |
amelyből cukrok | 7,0 g | 2,3 g |
Rost | 6,6 g | 2,2 g |
A padlizsánkrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom mártogató mustár padlizsán petrezselyem vöröshagyma