Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mángoldos túrós kölesgolyó – egyszerű, de nagyszerű GM vacsoraötlet

kölesgolyó - gluténmentes vacsoraötletEz a finomság tartalmazza az ásványi anyagok közül minden makrótápanyagot, amire a szervezetünknek szüksége van! Érdemes kipróbálni, kiváló választás edzés utáni étkezéshez is akár.

Hozzávalók 15 db-hoz:

Elkészítés:

  • A kölest mérjük ki, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. Ízesítsük sóval, borssal.
  • Közben a mángoldot tisztítsuk meg, tépkedjük apró darabokra, majd a 4 gerezd fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával együtt egy lábosban 5 perc alatt fonnyasszuk meg. A megfonnyasztott mángoldot alaposan dolgozzuk el a megpárolt kölessel, majd ízesítsük 1 teáskanál medvehagyma pestóval (elhagyható, vagy használhatunk bazsalikom pestót is). Az egészhez keverjük hozzá a sovány krém állagú túrót, majd kezünk segítségével formázzunk azonos nagyságú golyókat.
  • Tálaláshoz készítsünk hozzá friss vegyes salátát és ízesítsük szárazon pirított szeletelt mandulával. Azonnal fogyaszthatjuk!

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva (15 esetében):

Tápanyag Egész adag Egy darab
Energia 786,7 kcal /3288,4 kJ 53 kcal/221,7 kJ
Fehérje 52 g 3,5 g
Zsír 7 g 0,5 g
Szénhidrát 124 g 8,3 g
Élelmi rost 18 g 1,2 g

A mángoldos túrós kölesgolyó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg. A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Találkozhat Zórával a Mandulaliget Főzőiskolában, ahol oktatóként saját tanfolyamokat tart!

Kategória: , , ,

Ad