Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Padlizsánkrém – gluténmentes szendvicskrém

Padlizsán (vagy más néven tojásgyümölcs) kitűnő alapot szolgál krémek és mártogatók készítésére. Rosttartalma kedvező hatással van az emésztésre.

padlizsánkrém gluténmentes szendvicskrémHozzávalók 3 adaghoz:

  • 10 dkg sült padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

  • A padlizsánt süssünk meg sütőben, 180 °C-on kb. 30-40 perc alatt. Félidőben fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljön át.  Akkor van kész, ha megráncosodik és megpuhul.
  • A padlizsán két végét vágjuk le és a héját húzzuk le.
  • Ezután már csak az összes hozzávalót jó alaposan össze kell turmixolni, és tálalható is.

TIPP: fogyaszthatjuk szendvicskrémként, de sós süteményekhez mártogatónak is kitűnő.

Elkészítési idő: 40-50 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom a teljes adagban 1 adagban (kb. 63 g)
Energia 74,7 kcal / 311,5 kJ 24,6 kcal / 102,6 kJ
Fehérje 1,6 g 0,5 g
Zsír 0,8 g 0,3 g
  amelyből telített zsírsavak 3,0 g 1,0 g
Szénhidrát 14,8 g 4,9 g
  amelyből cukrok 7,0 g 2,3 g
Rost 6,6 g 2,2 g

A padlizsánkrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,