Tonhalkrém tej- és gluténmentesen
Villám gyorsan el lehet készíteni egy finom szendvicskrémet néhány hozzávalóból.
Hozzávalók: (1 nagyobb adag, vagy 2 kisebbhez)
- 1 doboz (80 g) Dardanel tonhalkonzerv olívaolajban
- 30 g majonéz (lehet zsírszegény „light” majonéz)
- 40 g Alpro növényi joghurtalternatíva
- csipet só
- petrezselyem
- szárított metélőhagyma (ízlés szerint más fűszert is adhatunk hozzá).
Elkészítés:
- A tonhalat villával összenyomkodjuk, majd a többi alapanyaggal együtt alaposan kikeverjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 5-10 perc
Tápanyagtartalom | 1 nagy adagban (kb. 150 g) |
1 nagy adagban „light” majonézzel |
Energia | 526 kcal / 2192 kJ | 438 kcal / 1826 kJ |
Fehérje | 15,7 g | 15,5 g |
Zsír | 48,5 g | 38,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 7,0 g | 5,8 g |
Szénhidrát | 2,5 g | 3,8 g |
amelyből cukrok | 2,0 g | 2,4 g |
Rost | 0,4 g | 0,4 g |
A tonhalkrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt alpro glutén és tejmentes halételek majonéz mártogató max. 20 perces gluténmentes receptek petrezselyem snidling só tej - tojás - gluténmentes tonhal konzerv