Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tonhalkrém tej- és gluténmentesen

Villám gyorsan el lehet készíteni egy finom szendvicskrémet néhány hozzávalóból.

Dardanel tonhalkrém gluténmentes receptHozzávalók: (1 nagyobb adag, vagy 2 kisebbhez)

  • 1 doboz (80 g) Dardanel tonhalkonzerv olívaolajban
  • 30 g majonéz (lehet zsírszegény „light” majonéz)
  • 40 g Alpro növényi joghurtalternatíva
  • csipet só
  • petrezselyem
  • szárított metélőhagyma (ízlés szerint más fűszert is adhatunk hozzá).

Elkészítés:

  • A tonhalat villával összenyomkodjuk, majd a többi alapanyaggal együtt alaposan kikeverjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 5-10 perc

Tápanyagtartalom 1 nagy adagban
(kb. 150 g)
1 nagy adagban
„light” majonézzel
Energia 526 kcal / 2192 kJ 438 kcal / 1826 kJ
Fehérje 15,7 g 15,5 g
Zsír 48,5 g 38,6 g
  amelyből telített zsírsavak 7,0 g 5,8 g
Szénhidrát 2,5 g 3,8 g
  amelyből cukrok 2,0 g 2,4 g
Rost 0,4 g 0,4 g

A tonhalkrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

tonhalkrém gluténmentes recept Dardanel

tonhalkrém Dardanel tonhalkonzervből

Kategória: ,