Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Diós gluténmentes linzer édesítőszerrel, tejmentesen

Vendégvárónak vagy akár tízóraira vagy reggel egy forró ital mellé is kiváló választás gluténmentes diós linzer receptünk.

diós gluténmentes sütemény recept

Hozzávalók: 28 db-hoz

diós linzer gluténmentes sütemény receptTészta

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Krém

  • 4 dkg puha margarin
  • 10 dkg darált dió
  • ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy nagyobb tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk és 180 °C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
  • A diót kikeverjük az édesítővel és margarinnal, majd „kinyomóba” (habzsák) tesszük, és a linzerek közepébe nyomunk belőle.
  • Dió darabkával díszíthetjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások egyaránt beépíthetik gluténmentes diétájukba!

Tápanyagtartalom az egészben 28 darab esetén 1 linzerben
Energia 3164 kcal / 13288 kJ 113 kcal / 475 kJ
Fehérje 44,2 g 1,6 g
Zsír 224,0 g 8,0 g
  amelyből telített zsírsavak 85,1 g 3,0 g
Szénhidrát 219,4 g 7,8 g
  amelyből cukrok 6,8 g 0,2 g
Rost 20,1 g 0,7 g

A gluténmentes diós linzer recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

diós gluténmentes linzer recept

Kategória: , ,