Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Diós gluténmentes linzer édesítőszerrel, tejmentesen

Vendégvárónak vagy akár tízóraira vagy reggel egy forró ital mellé is kiváló választás gluténmentes diós linzer receptünk.

diós gluténmentes sütemény recept

Hozzávalók: 28 db-hoz

diós linzer gluténmentes sütemény receptTészta

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Krém

  • 4 dkg puha margarin
  • 10 dkg darált dió
  • ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy nagyobb tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet a hűtőben pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk és 180 °C fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
  • A diót kikeverjük az édesítővel és margarinnal, majd „kinyomóba” (habzsák) tesszük, és a linzerek közepébe nyomunk belőle.
  • Dió darabkával díszíthetjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások egyaránt beépíthetik gluténmentes diétájukba!

Tápanyagtartalom az egészben 28 darab esetén 1 linzerben
Energia 3164 kcal / 13288 kJ 113 kcal / 475 kJ
Fehérje 44,2 g 1,6 g
Zsír 224,0 g 8,0 g
  amelyből telített zsírsavak 85,1 g 3,0 g
Szénhidrát 219,4 g 7,8 g
  amelyből cukrok 6,8 g 0,2 g
Rost 20,1 g 0,7 g

A gluténmentes diós linzer recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

diós gluténmentes linzer recept

Kategória: , ,