Céklaleves joghurttal – 50 perc
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál *vaj
- 2 db közepes méretű cékla
- 1 kisebb sárgarépa
- só, bors
- 3 evőkanál cukor
- fél citrom leve
- 2 dl natúr *joghurt
A tálaláshoz:
- 2 dl natúr joghurt és petrezselyem zöldje
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk és a * vajon üvegesre pároljuk.
- A céklát és a répát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A hagymához hozzáadjuk a céklát és a répát és 5 percig pároljuk, majd felöntjük kb. 1-1,3 liter vízzel, sózzuk-borsozzuk és kb. 15 percig főzzük.
- Lehúzzuk a tűzhelyről és botmixerrel pürésítjük, majd kiveszünk belőle 1-2 merőkanálnyit egy kis tálba.
- A kis tálban lévő leveshez hozzákeverünk 2 dl joghurtot, csomómentesre keverjük, majd ezt az egészet visszaöntjük a fazékba és elkeverjük.
- Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és elkeverjük.
Tálalás:
- Magában, vagy natúr * joghurttal és petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
* Amennyiben a tejtermékek laktózmentes változatát használják fel gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják a céklalevest.
- Recept címke: cékla citrom cukor IR barát GM receptek joghurt sárgarépa vaj vöröshagyma