Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Céklaleves joghurttal – 50 perc

céklaleves joghurttalHozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál  *vaj
  • 2 db közepes méretű cékla
  • 1 kisebb sárgarépa
  • só, bors
  • 3 evőkanál cukor
  • fél citrom leve
  • 2 dl natúr *joghurt

A tálaláshoz:

  • 2 dl natúr joghurt és petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apróra vágjuk és a * vajon üvegesre pároljuk.
  • A céklát és a répát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  • A hagymához hozzáadjuk a céklát és a répát és 5 percig pároljuk, majd felöntjük kb. 1-1,3 liter vízzel, sózzuk-borsozzuk és kb. 15 percig főzzük.
  • Lehúzzuk a tűzhelyről és botmixerrel pürésítjük, majd kiveszünk belőle 1-2 merőkanálnyit egy kis tálba.
  • A kis tálban lévő leveshez hozzákeverünk 2 dl joghurtot, csomómentesre keverjük, majd ezt az egészet visszaöntjük a fazékba és elkeverjük.
  • Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és elkeverjük.

Tálalás:

  • Magában, vagy natúr * joghurttal és petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Amennyiben a tejtermékek laktózmentes változatát használják fel gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják a céklalevest.

Kategória: