Epres gluténmentes sütinyalóka
Vendégvárónak egy jópofa ötlet a gluténmentes sütinyalóka. Tejmentes, gluténmentes recept.
Hozzávalók 15 sütinyalókához :
A gluténmentes piskótatésztához:
- 60 g Nutri Free Mix per Dolci gluténmentes lisztkeverék
- 30 g édesítőszer (* 1:4)
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 3 g gluténmentes sütőpor
- 2 kávéskanál piros ételfesték
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő hatásával egyenértékű.
Golyóvá formázáshoz, díszítéshez:
- kb. 200 g, eper lekvár (annyi amennyit felvesz a piskóta a lekvár sűrűségétől függően)
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 50 g Mester Család diabetikus étbevonó
- 2-3 g cukordísz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- A piskótatészta hozzávalóit alaposan eldolgozik, majd sütőpapírral bélelt formában kb 20 perc alatt 180 °C fokon megsütjük.
- Ha kihűlt a piskótatészta, akkor lekvárral összegyúrjuk, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, ismét átgyúrjuk.
- 20 percet hagyjuk állni, majd golyókat formázunk belőle
- A kész golyóba szúrjuk hurkapálcát, amivel kényelmesen meg tudjuk mártani a felolvasztott étbevonóban
- A csokis golyókat színes cukorkában, vagy akár darált dióban, kókuszreszelékben is megforgathatjuk
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 1 óra
Tápanyagtartalom | 15 db. készítésekor 1 sütiben |
18 db. készítésekor 1 sütiben |
Energia | 435,3 kJ / 104,4 kcal | 363,6 kJ / 87,2 kcal |
Fehérje | 1,3 g | 1,1 g |
Zsír | 6,6 g | 5,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g | 0,3 g |
Szénhidrát | 9,2 g | 7,7 g |
amelyből cukrok | 0,9 g | 0,7 g |
Rost | 0,9 g | 0,7 g |
A gluténmentes sütinyalóka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Így készült a gluténmentes sütinyalóka:
- Recept címke: édesítőszer eperlekvár étbevonó ételfesték glutén és tejmentes gluténmentes party snack Nutri free Mix per Dolci lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) receptvideo sütőpor tojás