Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Citromos áfonyás clafoutis – gluténmentes pite 30 alatt

IR barát gluténmentes piteGyors, könnyed süteményt készítenénk vendégségbe? Dobjuk össze ezt a IR barát, gluténmentes pite receptet pillanatok alatt!

Hozzávalók:

  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 250 g natúr joghurt (3,5%-os)
  • 40 g kölesliszt
  • 40 g barna rizsliszt
  • 80 g xilit (édesítőszer)
  • 1 citrom reszelt héja
  • néhány csepp vaníliaaroma
  • 200 g áfonya
  • 2 teáskanál fahéj
  • kevés vaj, kukoricaliszt a formához

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
  • Az alaposan megmosott tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük jól el, majd adjuk hozzá a xilitet!
  • A többi száraz hozzávalót mérjük ki, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, valamint a joghurtot.
  • A tojás fehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk a többi hozzávalóhoz.
  • Az áfonyát mossuk meg, majd papírtörlővel törölgessük meg. Adjuk hozzá a fahéjat, majd jól forgassuk át.
  • A piteformát enyhén kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg kukoricaliszttel. Öntsük bele a masszát, majd szórjuk bele a fahéjjal fűszerezett áfonyát.
  • Tegyük a sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre.
  • Sütőből kivéve tegyük sütőrácsra, hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagban és egy szeletben 8 db. készítésekor

Energia 1042,6 kcal / 4358,2 kJ 130,3 kcal/ 544,8 kJ
Fehérje  32 g 4 g
Zsír  27,2 g 3,4 g
Szénhidrát  160,7 g 20 g
Élelmi rost  14,6 g 1,8 g

A gluténmentes clafoutis receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad