Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Epres gluténmentes sütinyalóka

Vendégvárónak egy jópofa ötlet a gluténmentes sütinyalóka. Tejmentes, gluténmentes recept.

gluténmentes sütinyalóka receptHozzávalók 15 sütinyalókához :

A gluténmentes piskótatésztához:

  • 60 g Nutri Free Mix per Dolci gluténmentes lisztkeverék
  • 30 g édesítőszer (* 1:4)
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 2 kávéskanál piros ételfesték

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő hatásával egyenértékű.

Golyóvá formázáshoz, díszítéshez:

  • kb. 200 g, eper lekvár (annyi amennyit felvesz a piskóta a lekvár sűrűségétől függően)
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 50 g Mester Család diabetikus étbevonó
  • 2-3 g cukordísz

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
  • A piskótatészta hozzávalóit alaposan eldolgozik, majd sütőpapírral bélelt formában kb 20 perc alatt 180 °C fokon megsütjük.
  • Ha kihűlt a piskótatészta, akkor lekvárral összegyúrjuk, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, ismét átgyúrjuk.
  • 20 percet hagyjuk állni, majd golyókat formázunk belőle
  • A kész golyóba  szúrjuk hurkapálcát, amivel kényelmesen meg tudjuk mártani a felolvasztott étbevonóban
  • A csokis golyókat színes cukorkában, vagy akár darált dióban, kókuszreszelékben is megforgathatjuk

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra

 Tápanyagtartalom 15 db. készítésekor
1 sütiben
18 db. készítésekor
1 sütiben
Energia 435,3 kJ / 104,4 kcal 363,6 kJ / 87,2 kcal
Fehérje  1,3 g 1,1 g
Zsír  6,6 g 5,5 g
  amelyből telített zsírsavak  0,4 g 0,3 g
Szénhidrát  9,2 g 7,7 g
  amelyből cukrok  0,9 g 0,7 g
Rost  0,9 g 0,7 g

A gluténmentes sütinyalóka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Így készült a gluténmentes sütinyalóka:

 

Kategória: , , ,