Fahéjas mogyoróvajas gluténmentes keksz édesítőszerrel
Rövidülnek a nappalok, jönnek a pokróc alatti kávézások, teázások. Készítsünk hozzá házi gluténmentes kekszet mártogatósnak. IR barát gluténmentes recept.
- 150 g barna rizsliszt
- 100 g földimogyoróból készített házi mogyoróvaj
- 50 g * vaj
- 1 közepes méretű (M-es) tojás
- 30 g eritrit édesítőszer
- 30 g xilit (nyírfacukor) édesítőszer
- csipet gluténmentes sütőpor
- lapos teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A földimogyorót késes robotgépben krémesítsük pulzáló mozdulatokkal.
- Ha vaj állagú, adjuk hozzá a felkockázott szobahőmérsékletű vajat, a tojást és a cukorhelyettesítőket, majd keverjük ki.
- A lisztet keverjük el a sütőporral és a fahéjjal, majd dolgozzuk össze az egész masszát. (Morzsalékos lesz, nem kell összeállnia gombóccá.)
- Tegyük a hűtőbe min. 30 percre.
- A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
- A hűtőből vegyük ki a masszát, majd tenyerünkkel formázzunk gombócokat, tegyük sütőpapírral bélelt sütőtepsire egymástól kb. 5 cm távolságra, majd villával keresztbe csíkozzuk be és süssük készre 10-12 perc alatt a kekszeket.
- Hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is! Tízóraira kávé vagy tea mellé nagyon kellemes párosítás!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban (25 db keksz készítése esetében):
Energia | 66,1 kcal/276,3 kJ |
Fehérje | 1,6 g |
Zsír | 3,8 g |
Szénhidrát | 5,9 g |
Élelmi rost | 0,6 g |
A mogyoróvajas gluténmentes keksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer eritrit fahéj földimogyoró IR barát GM receptek keksz mogyoróvaj sütőpor uzsonna és tízórai vaj xilit