Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Fahéjas mogyoróvajas gluténmentes keksz édesítőszerrel

Rövidülnek a nappalok, jönnek a pokróc alatti kávézások, teázások. Készítsünk hozzá házi gluténmentes kekszet mártogatósnak. IR barát gluténmentes recept.

fahéjas mogyoróvajas gluténmentes keksz receptHozzávalók 25 db-hoz:

  • 150 g barna rizsliszt
  • 100 g földimogyoróból készített házi mogyoróvaj
  • 50 g * vaj
  • 1 közepes méretű (M-es) tojás
  • 30 g eritrit édesítőszer
  • 30 g xilit (nyírfacukor) édesítőszer
  • csipet gluténmentes sütőpor
  • lapos teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A földimogyorót késes robotgépben krémesítsük pulzáló mozdulatokkal.
  • Ha vaj állagú, adjuk hozzá a felkockázott szobahőmérsékletű vajat, a tojást és a cukorhelyettesítőket, majd keverjük ki.
  • A lisztet keverjük el a sütőporral és a fahéjjal, majd dolgozzuk össze az egész masszát. (Morzsalékos lesz, nem kell összeállnia gombóccá.)
  • Tegyük a hűtőbe min. 30 percre.
  • A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
  • A hűtőből vegyük ki a masszát, majd tenyerünkkel formázzunk gombócokat, tegyük sütőpapírral bélelt sütőtepsire egymástól kb. 5 cm távolságra, majd villával keresztbe csíkozzuk be és süssük készre 10-12 perc alatt a kekszeket.
  • Hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is! Tízóraira kávé vagy tea mellé nagyon kellemes párosítás!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban (25 db keksz készítése esetében):

Energia 66,1 kcal/276,3 kJ
Fehérje 1,6 g
Zsír 3,8 g
Szénhidrát 5,9 g
Élelmi rost 0,6 g

A mogyoróvajas gluténmentes keksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,

Ad