Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes joghurttorta gyümölcsökkel, édesítőszerrel

gluténmentes torta recept - joghurtttortaHozzávalók 20 cm átmérőjű tortaformához:

  • 40 dkg görög * joghurt
  • 3 db közepes (M-es) méretű tojás
  • csipetnyi só
  • 7 dkg eritrit
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 dkg Schar Mix C gluténmentes lisztkeverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor

A forma kikenéséhez:

  • kevés * vaj
  • Schar Mix C

A tetejére:

  • őszibarack
  • áfonya
  • málna
  • banán

Elkészítés:

  • Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, a sárgáját kikeverjük az eritrittel.
  • Hozzáadjuk a görög joghurtot, a citrom reszelt héját és levét és összekeverjük.
  • Beleszórjuk a sütőporral elkevert Schar Mixet C gluténmentes lisztkeveréket és 2 kanálnyit a fehérjehabból.
  • Alaposan összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal.
  • A tésztát kivajazott, Schar mix C-vel körbeszórt 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 160 °C fokos sütőben kb. 35-45 percig sütjük.
  • Tűpróbával teszteljük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából.
  • Közvetlenül tálalás előtt friss gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápérték az egész adagban (gyümölcsök nélkül)

Energia  748,8 kcal / 3130 kJ
Zsír  44,72 g
Szénhidrát  53,92 g
Fehérje  31,64 g
Élelmi rost 1,52 g

A gluténmentes joghurttorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

* Laktózmentes vajjal és joghurttal elkészítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Kategória: , ,