Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Házi GM tojáskrém – még elkészíthetjük a húsvéti asztalra!

gluténmentes tojáskrém receptHozzávalók:

  • 10 db M-es méretű tojás
  • 15 dkg * vaj/margarin
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl * tejföl
  • 1 marék felaprított snidling
  • csipet só

Elkészítés:

  • A tojásokat mossuk meg, majd helyezzük be egy lábosba és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyük fel a tűzre és forrástól számított 5 perc alatt főzzük keményre őket.
  • A megfőtt tojásokat pucoljuk meg és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és a sárgáját válasszuk szét a fehérjétől.
  • A tojás sárgáját villával nyomkodjuk össze, keverjük simára a mustárral, a vajjal és a 2 dl tejföllel.
  • A tojás fehérjét vágjuk apró kockákra, majd keverjük hozzá a krémhez.
  • Ízesítsük kevés sóval, és apróra vágott snidlinggel és már tálalhatjuk is!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

* Laktózmentes vajat és tejfölt használva, cöliákia és laktóz-intolerancia együttállása esetén is beépíthető a diétás étrendbe.

Kategória: , , , ,

Ad