Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtos pogácsa Air fryerben sütve

Iri mama legújabb gluténmentes sajtos pogácsa receptje:

Kipróbáltam a Mimen pogácsa lisztet. Azt kell mondjam, jól vizsgázott. Család minden tagjának nagyon ízlett, a 22 db pogácsából, árva 4 db maradt😅. Ezen tesztelem milyen lesz holnap, ha marad belőle.

Hozzávalók (22 sajtos pogácsához):

  • 250 g Mimen minden mentes pogácsa gluténmentes lisztkeverék
  • 70 g Flóra növényi margarin
  • 95 g natúr joghurt
  • 70 g langyos víz
  • 7 g gluténmentes porélesztő
  • 5 g só
  • 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 40 g reszelt sajt

Tetejére:

  • 10 g étolaj
  • 2 g pirospaprika

A sajtos gluténmentes pogácsa elkészítése:

  • Keverő tálba mérem a lisztet, sót, és a hideg margarint. Elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval, összegyúrom a tésztát.
  • Kinyújtom egy kisebb téglalappá, szórok rá reszelt sajtot.
  • Háromba hajtom, majd másfél ujjnyi vastagra elnyújtom a tésztát.
  • Tetejét berácsozom, 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrom a pogácsákat.
  • Tenyerem élével megsodrom. Olajat és a pirospaprikát elkeverem, majd egy ecsettel lekenem a tetejét.
  • Csipet reszelt sajtot teszek rá, így kelesztem 45 percig.
  • Ezután Air fryer üstjébe helyezem, 11 db fért egyszerre bele. 160 °C fokon, 10 percig sütöm. Másik felét ugyan így.
  • Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, sajtos.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂!

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

  • Előkészítés, gyúrás, szaggatás:15 perc
  • Kelesztés: 45 perc
  • Sütés: 2 x 10 perc

Nehézségiszint: kezdő

A recept tápérték számítása folyamatban

A sajtos gluténmentes pogácsa tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pogácsa air fryerben sütve

gluténmentes pogácsa air fryerben sütve

Kategória: , , ,