Gluténmentes sajtos pogácsa Air fryerben sütve
Iri mama legújabb gluténmentes sajtos pogácsa receptje:
Kipróbáltam a Mimen pogácsa lisztet. Azt kell mondjam, jól vizsgázott. Család minden tagjának nagyon ízlett, a 22 db pogácsából, árva 4 db maradt😅. Ezen tesztelem milyen lesz holnap, ha marad belőle.
Hozzávalók (22 sajtos pogácsához):
- 250 g Mimen minden mentes pogácsa gluténmentes lisztkeverék
- 70 g Flóra növényi margarin
- 95 g natúr joghurt
- 70 g langyos víz
- 7 g gluténmentes porélesztő
- 5 g só
- 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 40 g reszelt sajt
Tetejére:
- 10 g étolaj
- 2 g pirospaprika
A sajtos gluténmentes pogácsa elkészítése:
- Keverő tálba mérem a lisztet, sót, és a hideg margarint. Elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval, összegyúrom a tésztát.
- Kinyújtom egy kisebb téglalappá, szórok rá reszelt sajtot.
- Háromba hajtom, majd másfél ujjnyi vastagra elnyújtom a tésztát.
- Tetejét berácsozom, 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrom a pogácsákat.
- Tenyerem élével megsodrom. Olajat és a pirospaprikát elkeverem, majd egy ecsettel lekenem a tetejét.
- Csipet reszelt sajtot teszek rá, így kelesztem 45 percig.
- Ezután Air fryer üstjébe helyezem, 11 db fért egyszerre bele. 160 °C fokon, 10 percig sütöm. Másik felét ugyan így.
- Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, sajtos.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂!
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
- Előkészítés, gyúrás, szaggatás:15 perc
- Kelesztés: 45 perc
- Sütés: 2 x 10 perc
Nehézségiszint: kezdő
A recept tápérték számítása folyamatban
A sajtos gluténmentes pogácsa tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes party snack Hunorganic Kft. gluténmentes termékek joghurt margarin Mimen mimen gluténmentes lisztkeverék paprika pogácsa psyllium rost (útifűmaghéj) reszelt sajt só sós aprósütemények vendégváró víz