Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes burgonyás sós rúd

rúd recept gluténmentesenIri mama gluténmentes burgonyás sós rúd recepttel lepett meg minket:

Maradt az ebédből püré, hogy elfogyjon készült belőle ez a finomság. Fokhagymás tejfölbe, kechupba mártva tökéletes fogás.

Hozzávalók (60-70 db rúd, 7-8 adag):

A gluténmentes burgonya rúd elkészítése: 

  • Püréhez adom a lisztet, sót, útifű maghéjat, fűszereket, begyúrom, puhának, rugalmasnak kell lennie.
  • Lisztezett gyúrólapon, 5 mm vastag téglalappá nyújtom kb (40 x 30 cm).
  • Én hosszú, 1 cm széles rudakat vágtam, elfeleztem.
  • De bármilyen formában készíthető.
  • Leeső részt újra gyúrom, tenyerem közt kisodrom.
  • Olajat melegítek, közepes hőmérsékleten, többször megforgatva kisütöm.
  • Papírtörlővel bélelt edénybe, tálba, állítva szedem, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
  • Nagyon finom bármilyen szószba mártogatva.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

8 főre 1 adag Burgonyarúdban

70 darab készítésekor

1 db. Burgonyarúdban

Energia

4745 kJ / 1130 kcal

592 kJ / 141 kcal

67 kJ / 16 kcal

Zsír

37,5 g

4,7 g

0,5 g

  amelyből telített zsírsavak

4,4 g

0,6 g

0 g

Szénhidrát

181,0 g

22,6 g

2,6 g

  amelyből cukrok

10,1 g

1,3 g

0,1 g

Rost

19,2 g

2,4 g

0,3 g

Fehérje

9,5 g

1,2 g

0,1 g

5,03 g

0,63 g

0,07 g

A gluténmentes burgonya rúd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rúd recept

gluténmentes burgonya rúd

Kategória: , , ,