Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve

sokmagvas zsemle recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve bővült.

Mivel szeretem keverni a liszteket, most Miklós seeded bread mix lisztkeveréket kevertem Schar mix B lisztkeverékkel. Az eredmény fenomenális.

Hozzávalók (9 db):

  • 350 g Schär mix B lisztkeverék
  • 100 g It’s us Miklós seeded bread mix lisztkeveréket
  • 6 g só
  • 5 g útifűmaghéj
  • 7 g porélesztő
  • 3 g cukor
  • 15 g étolaj
  • 460 g langyos víz

A gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve elkészítése:

  • Minden száraz hozzávalót keverő tálba mérem, alaposan elkeverem.
  • Hozzáadom a langyos vizet, dagasztó géppel összeállítom a tésztát.
  • Végül az olajjal még átkeverem. Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
  • Olajos kézzel 9 db tészta gombócot gömbölyítek.
  • Üstbe helyezem, duplájára kelesztem, de nem kapcsolom be!
  • Miután megkelt 180 fokon 20 percig sütöm. Rácsra borítom, eltávolítom a sütőpapírt, majd vissza csúsztatom a gépbe.
  • 180 fokon 5 percig tovább sütöm.
  • Miután megsült, rácson hűtöm, zacskózva fagyasztóba teszem.
  • Nekem 9 napig elég ezért fagyasztom.
  • Egyébként nem szükséges 3-4 napig fagyasztás nélkül is puha marad.
  • Nagyon finom lett. Ha tetszik a receptem próbáljátok ki Ti is.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 70-80 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

sokmagvas zsemle recept gluténmentesen

sokmagvas zsemle recept gluténmentesen

Kategória: , ,