Gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve bővült.
Mivel szeretem keverni a liszteket, most Miklós seeded bread mix lisztkeveréket kevertem Schar mix B lisztkeverékkel. Az eredmény fenomenális.
Hozzávalók (9 db):
- 350 g Schär mix B lisztkeverék
- 100 g It’s us Miklós seeded bread mix lisztkeveréket
- 6 g só
- 5 g útifűmaghéj
- 7 g porélesztő
- 3 g cukor
- 15 g étolaj
- 460 g langyos víz
A gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót keverő tálba mérem, alaposan elkeverem.
- Hozzáadom a langyos vizet, dagasztó géppel összeállítom a tésztát.
- Végül az olajjal még átkeverem. Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
- Olajos kézzel 9 db tészta gombócot gömbölyítek.
- Üstbe helyezem, duplájára kelesztem, de nem kapcsolom be!
- Miután megkelt 180 fokon 20 percig sütöm. Rácsra borítom, eltávolítom a sütőpapírt, majd vissza csúsztatom a gépbe.
- 180 fokon 5 percig tovább sütöm.
- Miután megsült, rácson hűtöm, zacskózva fagyasztóba teszem.
- Nekem 9 napig elég ezért fagyasztom.
- Egyébként nem szükséges 3-4 napig fagyasztás nélkül is puha marad.
- Nagyon finom lett. Ha tetszik a receptem próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sokmagvas zsemle Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só