Gluténmentes szilveszteri sertéscombsült
KolosFreeFood receptválogatásunk egy szilveszteri sertéscombsülttel bővült.
Ha nincs sok időm, mert vendégek, barátok érkeznek a egy kis szilveszteri buliba, akkor készítem el ezt a húst. Pillanatok alatt el lehet készíteni, és a hús, a szerencsehozó malachús teszi a dolgát a pataki tálban, és szépen megsül. Szinte rá sem kell nézni, elvan magában. Ezek a legjobb vendégváró receptek.
Hozzávalók (6-8 főre):
Pácoláshoz:
- 2 kg sertéscomb
- 1,5-2 dl zéró(cukormentes) kóla
- 2 evőkanál édes chiliszósz
Sütéshez:
- 2 evőkanál sertészsír
- 0,5 dl zéró(cukormentes) kóla
- 4 szál sárgarépa
- 20 dkg kelbimbó
- 5-6 evőkanál mustár
- 3-4 evőkanál édes chiliszósz
- 3 teáskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A gluténmentes szilveszteri sertés combsült elkészítése:
- A húst tegyük bele egy tálba, lehetőleg ne fém tálba.
- A húst kenjük le édes chiliszósszal.
- Öntsük le annyi záró üdítőitallal, amely ellepi a húst.
- A Pataki tálat áztassuk be vízbe. (minimum 1 órára)
- Pucoljuk meg a zöldségeket.
- Tegyük be a húst hűtőszekrénybe 6-8 órára.
- Pácolási idő letelte után vegyük ki a húst a léből.
- A húst az összekevert sós, édes chilis, mustáros mázzal alaposan kenjük le.
- Szórjuk meg sóval, és jó sok frissen őrölt borssal.
- A Pataki tál aljába tegyük a kevés kólát és a sertészsírt.
- Tegyük bele a zöldségeket.
- Erre helyezzük a húst.
- Fedjük le a tál tetejével.
- Előmelegített 220 °C fokos sütőben süssük bő egy órát.
- Ezután nézzük meg, hogy a hús kellően megpuhult-e már.
- Ekkor óvatosan fordítsuk meg a húst, és most már teteje nélkül pirítsuk meg.
- Kihűlve a legkönnyebb szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő:
- 20 perc és a sütési idő 1,5 óra
- pácolás: 6-8 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes szilveszteri sertés combsült tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.