Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gyors kakaós-diós gluténmentes keksz amit mindenki imádni fog!

gyors kakaós diós gluténmentes keksz receptGyorsan telik az idő karácsonyig? Készítsünk pillanatok alatt finom gluténmentes kekszeket és állítsunk össze belőlük saját készítésű süticsomagokat ajándékba!

Hozzávalók kb 35 db-hoz:

  • 120 g dió
  • 150 g kristálycukor
  • 20 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra és béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral.
  • A diót egy serpenyőben szárazon pirítsuk illatosra kb. 2 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni és daráljuk le a cukorral együtt.
  • Egy tálban a darált diós cukorhoz adjuk hozzá a kakaóport, a csipet sót és a frissen reszelt narancshéjat.
  • A tojásokat mossuk meg, válasszuk szét és a fehérjét verjük fel habbá. (A sárgájára nem lesz szükségünk. Tegyük félre, linzerek készítésekor még jól jöhet!)
  • A fehérjéhez adagonként keverjük hozzá az összekevert alapanyagokat. Sűrű, ragacsos tésztát fogunk kapni.
  • A masszából teáskanállal egymástól 3-4 cm-re tegyünk kupacokat a sütőpapírra, majd kb. 11-13 perc alatt süssük készre őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni a sütőrácson a kekszeket, majd jól záródó dobozba tegyük őket. Így akár több hétig is elállnak.

Kellemes karácsonyi sütést kívánunk mindenkinek! Lisztválasztási tippek a sütéshez!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabra vonatkoztatva, 35 db keksz készítésekor:

Energia 41,6 kcal / 173,9 kJ
Fehérje 0,9 g
Zsír 2,1 g
Szénhidrát 4,8 g
Élelmi rost 0,4 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , , ,