Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gyümölcsleves sárgabarackkal és nektarinnal

A nagy nyári melegben kellemes felfrissülést hozhatnak a hideg gyümölcslevesek. Ha nem találjuk elég sűrűnek, innen megtudhatja, hogy lehet gluténmentesen sűríteni a leveseket szószokat.

gluténmentes gyümölcsleves receptHozzávalók: 4 adag

  • 25 dkg sárgabarack (lehet más gyümölcs)
  • 15 dkg nektarin
  • 6,5 dl rizsital („rizstej”) két részletben: 3,5 dl + 3 dl
  • ízlés szerint édesítő (* 1:4)
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 2 db tojásfehérje, édesítővel (* 1:4)

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg

Elkészítés:

  • A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük és feltesszük 3,5 dl rizsitalban főni. Ízesítjük. Ha megfőtt, akkor botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, felöntjük a másik adag (3 dl) rizsitallal, összefőzzük.
  • Hagyjuk kihűlni.
  • Közben a két tojásfehérjét édesítjük, és kemény habbá verjük.
  • Forrásban lévő vízbe szaggatva kifőzzük.
  • Díszítjük a levest.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén
1 adagban
Energia 667 kcal / 2781 kJ 167 kcal / 685 kJ
Fehérje 10,4 g 2,6 g
Zsír 8,5 g 2,1 g
  amelyből telített zsírsavak 1,3 g 0,3 g
Szénhidrát 133,1 g 33,3 g
  amelyből cukrok 74,5 g 18,6 g
Rost 7,3 g 1,8 g

A gluténmentes gyümölcsleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes gyümölcsleves recept

gluténmentes gyümölcsleves recept

Kategória: ,