Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Feri bográcsos húsos babos káposztája – gluténmentes egytálétel

A hétvégén egy baráti meghívnak tettünk eleget ahol számos más gluténmentes sütemény és étel mellett a fő fogást Szalai Ferenc barátunk által bográcsban készített babos húsos káposztája jelentette. Bográcsban főtt egytálétel ötlet.

gluténmentes főétel recept babos káposztaHozzávalók: 18 adag

  • 50 dkg fehér bab
  • 3 kg káposzta (vecsési savanyú)
  • 1,5 kg füstölt oldalas
  • 1,5 kg sertés csülök
  • 3 nagy fej hagyma
  • 0,5 kg paradicsom
  • 0,5 kg paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • pirospaprika
  • étkezési só
  • étolaj

Elkészítés:

  • A babot előző nap beáztatjuk (nálunk 24 órát ázott).
  • A füstölt húst megfőzzük.
  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk, majd az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot. Megsózzuk, és beletesszük a pirospaprikát is. Összekeverjük.
  • Beletesszük a csülköt, félig megfőzzük, majd beletesszük az előzőleg áztatott babot, elkeverjük. Ezzel is főzzük.
  • Legvégül hozzáadjuk a káposztát és a húst. Jó alaposan összekeverjük, és készre főzzük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 3 óra

TIPP: Nagyon laktató, ezért annak ellenére, hogy finom, fogyasszuk mértékkel!

Tápanyagtartalom az egészben 18 adag esetén 1 adagban
Energia 9612 kcal / 40085 kJ 534 kcal / 2227 kJ (kb. 43 dkg)
Fehérje 659,7 g 36,7 g
Zsír 536,8 g 29,8 g
  amelyből telített zsírsavak 210,6 g 11,7 g
Szénhidrát 467,5 g 26,0 g
  amelyből cukrok 79,3 g 4,4 g
Rost 133,9 g 7,4 g

A gluténmentes húsos babos káposzta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes főétel recept babos káposzta

babos káposzta – gluténmentes főétel recept

Kategória: ,