Kókuszkocka gluténmentesen
- 6 db M-es méretű tojás kettéválasztva
- 10 dkg kristálycukor
- 12 dkg rizsliszt
- 6 dkg kukoricakeményítő
- 1 csomag (ca. 15 g) gluténmentes sütőpor
- 3 dkg puha vaj
A mázhoz:
- 2 dl víz
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3-4 evőkanál kristálycukor
Hempergetéshez:
- 5-10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A tojásokat egyesével felütjük, kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk a rizslisztet, a keményítőt és a sütőport.
- Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben a máz hozzávalóit egy kisebb lábasba mérjük és kevergetve összeolvasztjuk, simára keverjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
- Ha a sütemény teljesen kihűlt, feldaraboljuk és a süti kockákat óvatosan megmártjuk a csoki mázban és megforgatjuk kókuszreszelékben.
Elkészítési idő: 80-90 perc pihentetéssel együtt
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra( 25 db) és egy darabra vonatkoztatva
Egész adag (25 db) | Egy darab | |
Energia | 2558 kcal /10692 kJ | 102 kcal /428 kJ |
Fehérje | 53 g | 2 g |
Zsír | 112 g | 4,5 g |
Szénhidrát | 331 g | 13 g |
A tápérték számítást Dékei Zóra dietetikus végezte a Nutricomp szoftverrel.
- Recept címke: cukor kakaópor kókuszkocka kókuszreszelék kukoricakeményítő rizsliszt sütőpor tojás vaj