Mexikói csirkés gluténmentes egytálétel
Kezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak vele: egyszerű, finom, laktató.
Ha eddig még nem próbálta, most itt az ideje!
Hozzávalók kb. 4 nagy adaghoz:
- 1,2 kg csirkemell filé
- sült csirke fűszersó
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 30 dkg zöldborsó
- 1 db konzerv kukorica
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 2 dl csirkehús alaplé (ha leveskockából készítjük, figyeljünk arra, hogy gluténmentes legyen)
- 2 dl fehérbor
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk.
- A csirkemellet megmossuk és kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymákat, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig sütjük, meg-megforgatva.
- Ha kifehéredett, megszórjuk a fűszersóval és pár percig sütjük.
- Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, a kaliforniai paprikát, összeforgatjuk és felöntjük az alaplével és fehérborral és enyhén sózzuk-borsozzuk.
- Kb. 15 percig főzzük közepes lángon, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát és további 10 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óra
Mexikói csirkés gluténmentes egytálétel nem csak gluténérzékenyeknek!
Jó étvágyat kívánunk!
- Recept címke: csemege kukorica csirkemell fokhagyma gluténmentes egytálétel kaliforniai paprika olívaolaj vöröshagyma zöldborsó