Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Házi gluténmentes müzli-keverék – induljon jól a napunk!

házi gluténmentes müzli-keverék. Gyors, olcsó gluténmentes receptHozzávalók:

Elkészítés:

  • A müzli hozzávalóit mérjük ki, majd tegyük egy mély tálba.
  • A diót kissé aprítsuk fel egy konyhakés segítségével.
  • Egy kerámia, vagy teflon serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre és kezdjük el forrósítani, majd tegyük bele a durvára vágott diót és a szeletelt mandulát, majd 3-4 perc alatt enyhén pirítsuk meg a magvakat.
  • Az elkészített magokat egy tányéron hűtsük ki, majd keverjük hozzá a többi alapanyaghoz. Az egészet jól keverjük át, majd töltsük jól záródó üveg edénybe.
  • Fogyasszuk reggelihez, vagy vacsorához natúr joghurttal és friss gyümölccsel!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Készítsünk gluténmentes müzlit házilag!

A legtöbb készen kapható gluténmentes müzli-keverék csak speciális boltokban elérhető, általában igen magas áron, ezért úgy gondoltuk, készítünk egy keveréket, melyet pillanatok alatt bárki elkészíthet otthon, és kiváló alapanyaga lehet egy napindító reggelinek.

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: , , , , ,

Ad