Paradicsomos rakott 1 óra alatt gluténmentes egytálétel
- 500 g csirkemell
- 1 közepes méretű cukkini (kb. 225 g)
- 190 g sűrített paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g mozzarella
- 1-1 evőkanál szárított bazsalikom, oregánó
- só, bors
- 1,5 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
- A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre és klopfoljuk ki.
- A napraforgó olajat tegyük egy kisebb tálba, adjunk hozzá ½ evőkanál bazsalikomot és ugyanennyi oregánót, valamint sót és borsot. A fokhagymákat pucoljuk meg, nyomjuk át fokhagymanyomón majd adjuk hozzá az olajhoz.
- A csirkemelleket dörzsöljük be az elkészített páccal.
- A cukkinit mossuk meg, két végét vágjuk le, majd nagyobb zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre.
- Egy tűzálló tálat vékonyan kenjük ki olajjal, majd fektessük rá a cukkiniszeletek felét.
- Halmozzuk rá a bepácolt csirkemellszeleteket, majd rétegezzük a maradék cukkinilapokkal.
- A paradicsompürét keverjük ki a bazsalikom-oregánó másik felével, majd kenjük rá a hússzeletekre.
- A mozzarellát vágjuk fel vékony szeletekre majd halmozzuk a tetejére.
- Az így előkészített ételt helyezzük a sütőbe, majd 30 perc alatt süssük készre úgy, hogy a sajt jól ráolvadjon, majd enyhén ropogóssá váljon.
- Barna rizzsel, friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Energia | 313,3 kcal/ 1309,5 kJ |
Fehérje | 39 g |
Zsír | 11 g |
Amelyből telített zsírsav | 3,6 g |
Szénhidrát | 14 g |
Élelmi rost | 1 g |
A gluténmentes egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: bazsalikom csirkemell cukkini étolaj fokhagyma gluténmentes egytálétel mozarella sajt oregánó paradicsom