Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sajtos spárgakrém – gluténmentes mártogató ötlet

Sok a spárga? Vendégek jönnek? Készítsünk spárgás gluténmentes mártogatót, de kenhetjük szendvicsre is.

gluténmentes mártogató recept spárgakrémHozzávalók: 4 adag

  • 50 dkg spárga
  • 1 kávéskanál só
  • 2 fej lilahagyma
  • 10 dkg * növényi reszelt sajtalternatíva
  • kevés étolaj a pirításhoz

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
  • A spárgát megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk s megfőzzük.
  • Ha puha turmixoljuk, összekeverjük a megpirított hagymával és sóval.
  • Hozzáadjuk a növényi sajtot is, és összefőzzük.
  • Hagyjuk kihűlni és lehet mártogatni.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

* Tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe, de aki tejcukorra érzékeny csak azok választhatnak laktózmentes sajtot is.

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén 1 adagban
Energia 651 kcal / 2721 kJ 163 kcal / 680 kJ
Fehérje 34,3 g 8,7 g
Zsír 38,6 g 9,7 g
  amelyből telített zsírsavak 11,1 g 2,8 g
Szénhidrát 36,9 g 9,2 g
  amelyből cukrok 19,2 g 4,8 g
Rost 13,1 g 3,3g

A sajtos gluténmentes spárgakrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes mártogató recept spárgakrém

sajtos, spárgás gluténmentes mártogató

Kategória: ,