Sajtos spárgakrém – gluténmentes mártogató ötlet
Sok a spárga? Vendégek jönnek? Készítsünk spárgás gluténmentes mártogatót, de kenhetjük szendvicsre is.
- 50 dkg spárga
- 1 kávéskanál só
- 2 fej lilahagyma
- 10 dkg * növényi reszelt sajtalternatíva
- kevés étolaj a pirításhoz
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
- A spárgát megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk s megfőzzük.
- Ha puha turmixoljuk, összekeverjük a megpirított hagymával és sóval.
- Hozzáadjuk a növényi sajtot is, és összefőzzük.
- Hagyjuk kihűlni és lehet mártogatni.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
* Tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe, de aki tejcukorra érzékeny csak azok választhatnak laktózmentes sajtot is.
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén 1 adagban |
Energia | 651 kcal / 2721 kJ | 163 kcal / 680 kJ |
Fehérje | 34,3 g | 8,7 g |
Zsír | 38,6 g | 9,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,1 g | 2,8 g |
Szénhidrát | 36,9 g | 9,2 g |
amelyből cukrok | 19,2 g | 4,8 g |
Rost | 13,1 g | 3,3g |
A sajtos gluténmentes spárgakrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt glutén és tejmentes gluténmentes party snack lila hagyma mártogató növényi sajt-alternatíva reszelt sajt só spárga tej - tojás - gluténmentes