Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fűszeres karaj gluténmentes tésztával tálalva

húsos gluténmentes tésztávalHozzávalók: 4 adaghoz

  • 4 szelet karaj (60 dkg)
  • fehér bors
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 4,5 dl ALPRO rizsital „rizstej
  • 4-5 dkg barna rizsliszt
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 csomag gluténmentes száraztészta (40 dkg)

Elkészítés:

  • A karajt megmossuk, kiklopfoljuk, sózzuk, majd az olajon mindkét oldalát hirtelen megütjük.
  • Hozzáadjuk a fűszereket és 3,5 dl rizstejet, elkeverjük, és félig lefedve puhítjuk.
  • Ha megpuhult, akkor a maradék rizstejbe elkeverjük a rizslisztet, hozzáadjuk és besűrítjük.
  • 10 percig főzzük még, majd tálalható.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén 1 adagban
Energia 3356 kcal / 14036 kJ 869 kcal / 357 kJ
Fehérje 154,5 g 38,6 g
Zsír 121,3 g 30,3 g
  amelyből telített zsírsavak 28,5 g 7,1 g
Szénhidrát 389,6 g 97,4 g
  amelyből cukrok 16,1 g 4,0 g
Rost 11,7 g 2,9 g

A fűszeres karaj gluténmentes tésztával recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,