Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Hamis sajtos gluténmentes pogácsa – tejmentes recept

Hozzávalók: 25 darabhoz

  • gluténmentes pogácsa recept25 dkg Alfa mix Barna gluténmentes lisztkeverék
  • 1,5 kávéskanál só
  • 4 g gluténmentes porélesztő
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 10 dkg * növényi sajtalternatíva vagy normál reszelt sajt
  • 1 dl víz
  • 1,2 dl rizs főzőkrém „rizstejszín
  • rizsliszt a nyújtáshoz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • reszelt növényi sajtalternatíva vagy normál sajt a tetejére

Elkészítés:

  • Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval,
  • Majd hozzáadjuk az élesztőt, alaposan összekeverjük
  • Hozzáadjuk a tojást, és a növényi sajtot eldolgozzuk benne
  • Végül a kézmeleg vizet és rizstejszínt adjuk hozzá, ismét alaposan kidolgozzuk.
  • Meleg helyen 1 órát át kelesztjük
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  • Lekenjük felvert tojással, megszórjuk növényi sajttal
  • 180 °C fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 120 perc

* Tejfehérje allergiások készíthetik növényi sajtalternatívával, laktózérzékenység esetén viszont használható laktózmentes sajt is.

Tápanyagtartalom az egészben 25 db. esetén
1 gluténmentes pogácsában
Energia 1304 kcal / 5451 kJ 53 kcal / 218 kJ
Fehérje 34,3 g 1,4 g
Zsír 36,9 g 1,5 g
  amelyből telített zsírsavak 12,1 g 0,5 g
Szénhidrát 200,7 g 8,0 g
  amelyből cukrok 16,5 g 0,7 g
Rost 23,8 1,0 g

A sajtos gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pogácsa recept | glutenix barna gluténmentes lisztkeverék

gluténmentes pogácsa recept

Kategória: