Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sütés nélküli epres gluténmentes süti, laktózmentes, tojásmentes

sütés nélküli gluténmentes epres süti receptGyorsan elkészíthető, gluténmentes süti amihez mág a sütőt sem kell bekapcsolni. Tojásmentes és laktózmentes tejtermékekkel elkészítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók: 12 szelet 

Tésztához

  • 1 csomag – 200 g gluténmentes keksz (Gullon Mária keksz)
  • 1 evőkanál holland gluténmentes kakaópor
  • 100 g laktózmentes vaj
  • 3-4 evőkanál laktózmentes tej (amennyit a keksz felvesz)
  • 1 evőkanál baracklekvár

Krém

  • 5 dl laktózmentes tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vanília puding (Haas)
  • 1,5 dl habtejszín laktózmentes

A gluténmentes epres süti elkészítése:

Tészta:

  • A kekszet összedaráljuk, majd a többi alapanyaggal összegyúrjuk
  • Hűtőben pihentetjük néhány órán keresztül
  • Elkészítjük a krémet

Krém:

  • A hideg tejben elkeverjük a cukrot és a pudingot majd lassú tűzön összefőzzük.
  • Még forró állapotában robotgép legmagasabb fokozatán elkezdjük keverve hűteni.
  • Mikor kihűlt hozzáadjuk a laktózmentes habtejszínt és felverjük az egészet
  • A megdermedt tésztára öntjük a krémet, majd eper darabokkal díszítjük. Ezután néhány órán keresztül hűtőben pihentetjük majd tálaljuk.

Tápanyagtartalom

az egészben

1 szeletben

Energia

9482kJ / 2263 kcal

788 kJ / 188 kcal

Zsír

97,6 g

8,1 g

  amelyből telített zsírsavak

44,5 g

3,7 g

Szénhidrát

301,7 g

25,1 g

  amelyből cukrok

159,6 g

13,3 g

Rost

11,3 g

0,9 g

Fehérje

28,9 g

2,4 g

2,06 g

0,17 g

A sütés nélküli  gluténmentes epres süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

sütés nélküli gluténmentes epres süti recept

sütés nélküli gluténmentes epres süti

 

Kategória: