Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Rakott krumpli kezdőknek egy könnyen elkészíthető, finom egytálétel

Imádjuk az egytálételeket, könnyű elkészíteni őket, laktatóak, könnyen csomagolhatóak akár ebédre is a munkahelyre. Receptünk gluténmentes, de tejet sem tartalmaz, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik a gluténmentes étrendjükbe.

gluténmentes-egytálétel recept rakott krumplHozzávalók:

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
  • A 6 db tojást és burgonyát megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk őket.
  • Egy edényt vagy lábast kikenünk margarinnal, majd alulra tesszük a burgonyát, megsózzuk, majd ráhalmozzuk a kolbász és a felkarikázott tojásokat.
  • Végül a rizs főzőkrémet kikeverjük a 2 db tojással, sózzuk és meglocsoljuk vele a rakott krumplit, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megütjük.

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom Az egész rakott krumpliban 12 főre 1 adagban
(kb. 250 g)
15 főre 1 adagban
(kb. 200 g)
Energia 3519 kcal / 14670 kJ 293 kcal / 1222 kJ 234 kcal / 976 kJ
Fehérje 143,1 g 11,9 g 9,5 g
Zsír 153,7 g 12,8 g 10,2 g
  amelyből telített zsírsavak 49,3 g 4,1 g 3,3 g
Szénhidrát 366,5 g 30,5 g 24,4 g
  amelyből cukrok 17,2 g 1,4 g 1,1 g
Rost 42,2 g 3,5 g 2,8 g

A gluténmentes rakott krumpli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes-egytálétel recept rakott krumpl

Kategória: , ,