Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Rizses hús – klasszikus főétel ami ráadásul gluténmentes is

Minden gyerek szereti a rizseshúst, mi most egy alapreceptet hoztunk, de nyugodtan lehet akár gombával, vagy zöldborsó hozzáadásával is készíteni.

rizseshús gluténmentes főételHozzávalók: 8 adag

  • 50 dkg rizs
  • 1 kg csirkecomb filé
  • bors
  • piros paprika
  • szárított petrezselyem
  • 2 fej hagyma
  • 5 + 5 evőkanál olaj

Elkészítés:

  • 5 evőkanál olajat egy lábasba teszünk, ráöntjük a rizst. Megpirítjuk, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (1 liter). Sózzuk, elkeverjük, majd megfőzzük.
  • A csirkét megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
  • A hagymákat megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
  • 5 evőkanál olajat egy lábasba teszünk, beletesszük a hagymát és megpirítjuk, majd levesszük a gázról, hozzáadjuk a fűszereket, sót, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst, átforgatjuk benne, és visszatesszük a gázra. felöntjük vízzel. Puhára főzzük.
  • Amikor kész, akkor összekeverjük a rizzsel, kb. 5-10 percet főzzük még, majd tálalható.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítési idő: 70 perc

Tipp: Készíthetjük lecsós alappal, ilyenkor a pirított hagymára ráteszünk 1-1 paradicsomot és paprikát feldarabolva.

Tápanyagtartalom

az egészben

1 adagban

Energia

16349 kJ /3902 kcal

2044 kJ / 488 kcal

Zsír

143,5 g

17,9 g

  amelyből telített zsírsavak

24 g

3,0 g

Szénhidrát

394,5 g

49,3 g

  amelyből cukrok

6,3 g

0,8 g

Rost

14,4 g

1,8 g

Fehérje

231,6 g

29,0 g

14 g

1,75 g

A rizses hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

rizses hús gluténmentes étel

rizses hús egy remek gluténmentes főétel

Kategória: , , ,