Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Sütőtökös, fahéjas, aszalt szilvás gluténmentes muffin

Mai gluténmentes muffin receptünk  nem tartalmaz tejet ezért laktózérzékenyeket és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe. Cukor helyett édesítőszert használtunk.

sütőtökös gluténmentes muffin receptHozzávalók: 4 db-hoz

  • 100 g sütőtökpüré
  • 1 db tojás közepes méretű (M-es)
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál édesítő (*-1:4)
  • 30 g margarin
  • 50 g kukoricaliszt
  • 40 g magozott aszalt szilva apróra vágva

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyezik meg.

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jó alaposan összekeverjük, majd szilikon muffin formákba tesszük.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egész adagban 4 adag készítésekor
1 GM muffinban
Energia 521,3 kcal / 2173,8 kJ 131,2 kcal / 547,1 kJ
Fehérje 10,5 g 2,6 g
Zsír 19,2 g 4,8 g
  amelyből telített zsírsavak 4,5 g 1,1 g
Szénhidrát 78,3 g 18,5 g
  amelyből cukrok 21,9 g 5,5 g
Rost 10,0 g 2,5 g

A sütőtökös gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,