Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Vaníliás gluténmentes gofri recept édesítőszerrel

gluténmentes vaníliás gofri receptGluténmentes gofri alapreceptünk tejmentes és édesítőszerrel készült, de a rizs főzőkrémet tejföllel az édesítőszert pedig cukorral is lehet helyettesíteni.

Hozzávalók 7 db gluténmentes gofri készítéséhez:

  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 evőkanál étolaj (20 gr)
  • 100 ml „rizstejszín” rizs főzőkrém (vagy tejföl)
  • 40 g barna rizsliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 6 g gluténmentes sütőpor
  • 4 g útifűmaghéj
  • 1,5 evőkanál vanília aroma
  • 2 evőkanál víz
  • 20 g édesítőszer * (1:4) (vagy ízlés szerinti mennyiségű cukor)

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékűt

házi barackszószElkészítés:

  • az összes alapanyagot jó alaposan csomómentesen összekeverjük
  • a gofri sütőt vékonyan kikenjük olajjal
  • készre sütjük a gofrikat

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

TIPP: tálaljuk gyümölcsszósszal vagy lekvárral, mogyorókrémmel, tejszínhabbal

Tápanyagtartalom édesítőszerrel az egészben 1 gofriban 7 db készítésekor
Energia 939 kcal / 3925 kJ 134 kcal / 560 kJ
Fehérje 20,8 g 3,0 g
Zsír 37,4 g 5,3 g
  amelyből telített zsírsavak 6,4 g 0,9 g
Szénhidrát 123,2 g 17,6 g
  amelyből cukrok 7,7 g 1,1 g
Rost 5,0 g 0,7 g

A  vaníliás gluténmentes gofri recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,