Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gombás kölesrizottó – gluténmentes egytálétel

Gombás kölesrizottó gluténmentes egytálétel receptKrémes gluténmentes egytálétel a hűvösebb napokra.

Hozzávalók 2 főre:

  • 90 g köles
  • 400 g szeletelt csiperke gomba
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma (kb. 100 g)
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 pohár * natúr joghurt (175 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • maréknyi apróra vágott friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés:

  • A kölest főzzük meg kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben.
  • A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg, végül adjuk hozzá a megmosott gombaszeleteket is, majd fedő alatt, néha megkeverve, időnként egy kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.
  • Ízesítsük sóval, borssal és 2 gerezd fokhagymával majd, ha puhára pároltuk, melegítsük hozzá a joghurtot is és szórjuk meg az apróra vágott, vagy szárított petrezselyemmel. Adjuk hozzá a megfőtt kölest is és keverjük még alacsony lángon 2-3 percig, hogy az egész jól összeérjen.

Tálalás:

  • Készíthetünk hozzá grillezett sajtot, vagy tálalhatjuk frissen sült hússal is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes joghurt is.

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 378,9 kcal /1583,7 kJ
Fehérje 21 g
Zsír 10,1 g
Telített zsírsav 2 g
Szénhidrát 48,5 g
Ebből cukor 4,9 g
Élelmi rost 15,4 g

A gluténmentes egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , ,

Ad