Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Hamis joghurtos gluténmentes pogácsa

Miért hamis joghurtos? Azért, mert növényi joghurt alternatívát használtunk ez elkészítéséhez, így pogácsa receptünk tejmentes és gluténmentes is egyben.

gluténmentes pogácsa receptHozzávalók: (kb. 36 db gluténmentes pogácsához)

Elkészítés:

  • A porélesztőt összekeverjük némi kéz-meleg vízzel.
  • Majd az összes alapanyagot jó alaposan kidolgozzuk,  és 10 percet pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét késsel bevagdossuk („sraffozzuk”), majd kiszaggatjuk a pogácsákat.
  • Lekenjük kókusztejes olajjal, majd pihentetjük 40 percet (ez a lépés kimaradhat, ha nagyon sietünk! Úgy is megsül jó lesz.) majd 20 perc alatt megsütjük 180 °C fokon.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 65-70 perc

Tápanyagtartalom egész adagban 1 db pogácsásban (kb. 30 – 40 g)
36 db gluténmentes zsúrpogácsa
készítésekor
Energia 1565,5 kcal / 6526,5 kJ 43,5 kcal / 181,3 kJ
Fehérje 27,8 g 0,8 g
Zsír 52,7 g 1,5 g
  amelyből telített zsírsavak 11,7 g 0,3 g
Szénhidrát 234,4 g 6,5 g
  amelyből cukrok 4,2 g 0,1 g
Rost 15,2 g 0,4 g

A gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

tej- és gluténmentes pogácsa recept

Kategória: ,