Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tepertős, tojásos krém – mártogató

gluténmentes szendvicskrém receptIri mama egy gluténmentes tepertőkrémes mártogatóval bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Annyira szerettük, Anyukám mindig készített különböző krémeket, amiket gluténmentes kenyérre, pirítósra kentünk. Retekkel, újhagymával, zöldségekkel fogyasztottuk. Volt olyan is amiből meleg szendvics készült. Mellé forró teát ittunk. Eszembe jutott, így én is elkészítettem. Ó, de finom lett.

Hozzávalók:

  • 100 g tepertő vagy tepertőkrém
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 1 db lilahagyma (40 g)
  • 30 g mustár
  • Ízlés szerint só, ha nem sós a tepertő

Elkészítés:

  • Tojásokat 10 percig, keményre főzöm. Majd minden hozzávalót, darabokra vágom, késesaprítóba addig keverem, darálom míg egy finom krémes masszát nem kapok.
  • Lehet ízesíteni, fűszerezni, amit szeretünk.
  • Ebből a mennyiségből 280 g krém lett. Zárható dobozban egy hétig eltartható.Addig úgy sem tart ki.

Aki elkészíti nem fog csalódni benne, nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes tepertős mártogató tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes tepertőkrémes mártogató recept

Kategória: , , , ,