Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Padlizsánkrém – gluténmentes mártogató

Gyorsan készíthetünk gluténmentes mártogatót vendégeink részére padlizsánból, ráadásul a sütési időn kívül csak pár percet igényel.

padlizsánkrém gluténmentes mártogatóHozzávalók 3 adaghoz:

  • 10 dkg sült padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém
  • 1 kávéskanál tárkony
  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál bors

Elkészítés:

  • A padlizsánt süssünk meg sütőben, 180 °C-on kb. 30-40 perc alatt. Sütés közben néha forgassuk meg, hogy alaposan átsüljön és megpuhuljon.
  • A padlizsán két végét vágjuk le és a hámozzuk meg
  • Ezután már csak az összes hozzávalót jó alaposan össze kell turmixolni, és tálalható is.

Elkészítési idő: 40-50 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom a teljes adagban 1 adagban (kb. 82 g)
Energia 169,6 kcal / 707,4 kJ 56,6 kcal / 235,6 kJ
Fehérje 3,0 g 1,0 g
Zsír 8,8 g 2,9 g
  amelyből telített zsírsavak 0,8 g 0,3 g
Szénhidrát 18,6 g 6,2 g
  amelyből cukrok 9,1 g 3,0 g
Rost 7,0 g 2,3 g

A padlizsánkrém tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes mártogató padlizsánkrém

Kategória: , , ,