Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tepsiben sült burgonya, burgonyapelyhes tarjával – gluténmentes ebéd ötlet

Tepsiben sült burgonya, burgonyapelyhes tarjával – gluténmentes ebéd ötlet. Tálalhatjuk céklával vagy valamilyen salátával is.

gluténmentes ebéd burgonyapelyhes tarjaHozzávalók: 4 adag

  • 1 kg burgonya
  • 80 dkg tarja (1 szelet kb. 10 dkg)
  • 5-6 evőkanál burgonyapehely
  • ízlés szerint fűszerek
  • bazsalikom
  • étolaj

Elkészítés:

  • A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, 4 részre vágjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük.
  • Sózzuk, bazsalikommal megszórjuk, majd lefedjük alufóliával és 30 percig, 180 °C fokon sütjük.
  • Majd levesszük a fóliát, és kb. 15-20 percig sütjük még.
  • A húst alaposan megmossuk, bevagdossuk, kissé kiklopfoljuk.
  • Ízlés szerinti fűszerbe, majd burgonyapehelybe forgatjuk, és olajban hirtelen kisütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 80 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén
1 adagban
Energia 3460 kcal / 14428 kJ 865 kcal / 3607 kJ
Fehérje 151,5 g 37,9 g
Zsír 219,5 g 54,9 g
  amelyből telített zsírsavak 68,6 g 17,2 g
Szénhidrát 194,5 g 48,6 g
  amelyből cukrok 8,9 g 35,6 g
Rost 23,4 g 5,9 g

A gluténmentes ebéd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes ebéd burgonyapelyhes tarja

burgonyapelyhes tarja tepsis krumplival

Kategória: , ,