Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túrórudi szelet – gyors gluténmentes sütemény

Gyors kakaós túrós csokis gluténmentes sütemény barna rizsliszttel – Túrórudi szelet. Ebéd utáni desszertként vagy tízóraiira, uzsonnára is kitűnő választás

Túrórudi szelet gluténmentes süteményekHozzávalók: 10 szelet

  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 1,5 evőkanál édesítő (*1:4)
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 50 g kókuszolaj
  • 50 g kókusz főzőkrém (kókusztejszín)
  • 20 g holland kakaópor
  • 50 g víz
  • 130 g barna rizsliszt

* egy adag édesítőszer 4 adag cukorédesítő erejének felel meg

Krém:

  • 450 g * túró
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • ízlés szerint édesítő
  • 30 g barna rizsliszt (a mennyiség függ attól, mennyire nedves túrót használunk!)
  • 150 g olvasztott csokoládé

Elkészítés:

  • A piskóta alapanyagait jó alaposan kikeverjük, majd sütőpapírral kibélelt formába tesszük és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • A krém hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk, majd a kihűlt piskótára kenjük.
  • A tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

TIPP: laktózérzékenyek használjanak laktózmentes túrót nyugodtan.

Tápanyagtartalom az egészben 10 szelet esetén
1 szeletben (kb. 10 dkg)
Energia 3347 kcal / 13957 kJ 335 kcal / 1397 kJ
Fehérje 85,7 g 8,6 g
Zsír 166,8 g 16,7 g
  amelyből telített zsírsavak 113,5 g 11,4 g
Szénhidrát 352,4 g 35,2 g
  amelyből cukrok 19,5 g 2,0 g
Rost 20,5 g 2,1 g

A túrós, kakaós, csokis gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sütemény Túrórudi szelet

Túrórudi szelet – gyors gluténmentes sütemény

Kategória: ,