Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tiszta Itália – gluténmentes olasz pizza

Szeretné felidézni a nyári olaszországi út gasztronómiai élményeit? Gluténmentes olasz pizza, sajtos sonkás feltéttel.

olasz gluténmentes pizza receptHozzávalók: 7 szelet gluténmentes pizzához

Feltét (ízlés szerint variálható)

  • 15 dkg paradicsom püré
  • 7 dkg (7 vékony szelet csirkemell sonka)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • oregano

Elkészítés

  • A gluténmentes pizzalisztet egy tálba tesszük, a porélesztőt belekeverjük a vízbe, és hozzáadjuk az olajjal együtt a liszthez. Jól eldolgozzuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük és vizes kézzel kör alakba lenyomkodjuk (kb. 32 cm átmérőre).
  • Hagyjuk 10 percet meleg helyen pihenni.
  • Megkenjük az oregánós paradicsom pürével, rátesszük a sonka szeleteket, és megszórjuk a sajttal.
  • 250 °C fokon kb. 7-8 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Tápanyagtartalom az egész tésztában
feltét nélkül
7 szelet esetén
1 szelet tésztában
7 szelet esetén
1 szeletben feltéttel
Energia 745 kcal / 3129 kJ 106 kcal / 445 kJ 185 kcal / 777 kJ
Fehérje 8,7 g 1,2 g 7,0 g
Zsír 19,5 g 2,8 g 7,1 g
  amelyből telített zsírsavak 2,4 g 0,3 g 1,4 g
Szénhidrát 128,7 g 18,4 g 20,8 g
  amelyből cukrok 9,6 g 1,4 g 4,4 g
Rost 7,4 g 1,1 g 1,5 g

A gluténmentes olasz pizzarecept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes olaszpizza recept

gluténmentes olasz pizzarecept

Kategória: ,