Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes bagett édes bundában

Ki mondta, hogy a bundás kenyér csak sós lehet? Gluténmentes bagettünket most édes bundával készítettük el. Gluténmentes reggeli ötletek.

édes gluténmentes bagett recept | gluténmentes péksüteményHozzávalók: 1 egész bagett (14 szelet, ebből pedig 7 db édes bundás GM bagett lesz)

A bagett elkészítése:

  • A lisztet és sót egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és azzal is elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk, végül az olajat is beledolgozzuk.
  • Bagett formába tesszük, olajjal lekenjük.
  • 30 percig kelesztjük 50 °C fokon
  • 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

További hozzávalók:

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg

Elkészítés:

  • A bagettet felkarikázzuk 14 szeletre
  • Két szeletet lekvárral összeragasztunk és megforgatjuk az édesítős tojásban
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Tápanyagtartalom az egészben 7 adag esetén
1 adagban (2 szelet 1 adag)
Energia 1719 kcal /7168 kJ 246 kcal / 1026 kJ
Fehérje 17,0 g 2,4 g
Zsír 56,6 g 8,1 g
  amelyből telített zsírsavak 8,7 g 1,2 g
Szénhidrát 273,8 g 39,1 g
  amelyből cukrok 19,4 g 2,8 g
Rost 11,5 g 1,6 g

Gluténmentes bagett tápértéke

Tápanyagtartalom az egész bagettben 14 szelet esetén 1 szeletben
Energia 1314 kcal / 5479 kJ 94 kcal / 392 kJ
Fehérje 6,2 g 0,4 g
Zsír 19,4 g 1,4 g
  amelyből telített zsírsavak 2,2 g 0,2 g
Szénhidrát 270,4 g 19,3 g
  amelyből cukrok 17,2 g 1,2 g
Rost 11,2 g 0,8 g
édes gluténmentes bagett | gluténmentes péksütemény

édes gluténmentes bagett

Kategória: , ,