Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Újhagymás csirkeragu leves gluténmentes

borsóleves csirkével gluténmentes receptHozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 db újhagyma
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • 25 dkg vajbab (lehet mirelit is)
  • 25 dkg zöldborsó (lehet konzerv vagy mirelit is)
  • só, bors

Elkészítés:

  • A csirkemellet alaposan megmossuk és felkockázzuk.
  • Az újhagymát felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk.
  • Az olívaolajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymakarikákat és rádobjuk a csirkemell kockákat.
  • Ha kifehéredett a hús, felöntjük kb. 1,3 liter vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt kb. 10 percig főzzük.
  • Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot és a borsót és még kb. 5 percig főzzük.

Elkészítési idő: 45-50 perc

Nehézségi szint: könnyű

Kategória: ,