Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Zöldségekkel rakott hús – gluténmentes egytálétel

Szeretjük a gluténmentes egytálételeket, mert gyorsan elkészíthetőek, tálalhatóak és mosogatni sem kell annyit, mint egy többfogásos ebéd esetén 🙂

rakott hús gluténmentes egytálétel receptHozzávalók: 6-8 fő részére

  • 1 kg darált sovány sertés comb (ízlés szerint pulyka)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kg fagyasztott vegyes zöldség
  • 1,5 csapott evőkanál pirospaprika
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 500g (1 doboz) Alpro joghurtalternatíva
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk és végül olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, alaposan összekeverjük, megpirítjuk a húst is, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük.
  • Ezután fedő alatt megfőzzük, puhítjuk.
  • Közben a mélyhűtött zöldségeket kiengedjük.
  • Következő lépésként egy tepsi aljára tesszük a kész húst, rá a zöldségeket, majd az ALPRO növényi joghurtalternatívát kikeverve a tojásokkal és sóval ráöntjük a zöldséges hús alapra.
  • 180 °C fokon kb. 20 perc alatt összesütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 60 perc

A recept tejmentes, így sem tejfehérjét, sem pedig tejcukrot nem tartalmaz, így tejfehérje allergiások és laktózintoleranciások egyaránt beépíthetik a gluténmentes étrendjükbe.

Tápanyagtartalom teljes adagban 6 adag esetén1 adagban
(kb. 470 g)
8 adag esetén 1 adagban
(kb. 345 g)
Energia 2851,5 kcal / 11892 kJ 475,3 kcal / 1982 kJ 356,4 kcal /1489,5 kJ
Fehérje 263,1 g 43,9 g 32,9 g
Zsír 164,3 g 27,4 g 20,5 g
 amelyből telített zsírsavak 48,0 g 8,0 g 6,0 g
Szénhidrát 59,7 g 10,0 g 7,5 g
 amelyből cukrok 23,7 g 4,0 g 2,9 g
Rost 39,2 g 6,5 g 4,9 g

A gluténmentes egytálétel recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

rakott hús gluténmentes egytálétel recept

Kategória: , ,