Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kezdőlap / Gluténmentes receptek  /  21 . oldal

It's us Miklo's universal mix lisztkeverék

It’s us Miklo’s universal mix lisztkeverék. Korábbi néven Naturbit Alfa-Mix lisztkeverékkéknt az egyik legnépszerűbb gluténmentes lisztként vonult be a köztudatba.

Az It’s us Miklós liszt egy általános célú lisztkeveré, amellyel szinte minden hagyományos recept elkészíthető.

Miklós receptek – It’s us Miklós gluténmentes lisztkeverékkel.

Miért Miklós lisztkeverék? A nevét a lisztkeveréket megalkotó Horváth Miklós után nevezte el a Hunorganic Kft a Miklós lisztek gyártója.

Dióhabos-körtés rácsos süti gluténmentesen

Dióhabos-körtés rácsos süti gluténmentesen


Az őszies napokra őszies süteményt hoztunk. Főszerepben a dió és a körte és egy finom linzertészta - ez a titka a békebeli ízeket idéző... Bővebben
Zserbós csiga - gluténmentes recept

Zserbós csiga – gluténmentes recept


A kakaós csiga rajongóinak kedveskedünk ma egy különleges csigával, a zserbós csigával, melynek tésztájába lekvár, dió és csokoládé került. Gluténmentes receptünk remek hétvégi vacsora... Bővebben
Gluténmentes pizzás csiga

Gluténmentes pizzás csiga


Aki szereti az eredetit, ezt a verziót is szeretni fogja. Sok-sok paradicsom, sajt és kész is a laktóz- és gluténmentes pizzás csiga. Bővebben
Klasszikus meggyes-rácsos gluténmentesen

Klasszikus meggyes-rácsos gluténmentesen


Ahogy a nagymamák csinálják. Külsőre és ízre legalábbis tényleg pontosan olyan, ez a meggyes-rácsos azonban nem sima búzaliszttel készült, így a gluténérzékenyek is bátran... Bővebben
Pórés-borsós "torta" - sós különlegesség

Pórés-borsós “torta” – sós különlegesség


Vacsorának is ideális, de el tudjuk képzelni egy tartalmas leves utáni második fogásként is, sőt, akár piknikezésre is magunkkal vihetjük. Bővebben
Spenótos-póréhagymás quiche - gluténmentes lisztkeverékkel

Spenótos-póréhagymás quiche – gluténmentes lisztkeverékkel


Ez a francia klasszikus, a quiche, egy igazi aduász. Lehet leves utáni második fogás egy tavaszi ebéden, vacsorának is kiváló és ha marad, még... Bővebben